Nu beschikbaar: Richtlijnen Inzake Conflicterende Belangen in Bedrijven

De Nederlandse vertaling van ICC Guidelines on Conflicts of Interests in Enterprises is nu beschikbaar via onze site.

In de huidige complexe zakelijke wereld worden ondernemingen en hun partners regelmatig geconfronteerd met situaties waarin belangen tegenstrijdig zijn. Voor het goed functioneren van een onderneming en haar partners is het belangrijk dat dergelijke conflicten op een ethische en verantwoorde manier worden opgelost. In de particuliere sector zijn belangenconflicten geïdentificeerd als een belangrijke oorzaak van de tekortkomingen van de recente corporate governance. Als situaties van belangenconflicten niet goed worden geïdentificeerd en beheerd, kunnen ze de integriteit van organisaties ernstig in gevaar brengen en leiden tot corruptie in zowel de publieke sector als de particuliere sector.

Deze Richtlijnen bevatten aanbevelingen aan bedrijven hoe conflicterende belangen, waar hun directeuren, functionarissen, medewerkers, agenten en vertegenwoordigers mee te maken krijgen, te monitoren en ermee om te gaan. Door bedrijven te adviseren hoe een beleid ter voorkoming van conflicterende belangen op te stellen en te implementeren helpt ICC bedrijven corrupte praktijken en ander onwettig gedrag te bestrijden en een ethische bedrijfscultuur te bevorderen. Deze Richtlijnen bevatten ook vier praktische scenario’s ter illustratie met specifieke aanbevelingen als ook met generieke aanbevelingen ter voorkoming van Conflicterende Belangen en beperking van de gevolgen ervan.

Voor meer informatie, klik hier.

Laatste tweets

ICC WBO - 34 days ago

Speaking on the responsibility of business to help achieve @UN #SDGs at #B20 Japan, ICC Chair @PaulPolman said: Bus… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite
ICC Nederland - 38 days ago

Goed artikel over #corruptie problematiek in internationaal zakendoen. Dank aan FD, zat. 11 mrt, voor interview… twitter.com/i/web/status/1…

reply retweet favorite

Activiteiten

19-09

seminar: avoiding and solving disputes in the construction and engineering sector, wednesday 19 september 2018, the hague

In 2016, approximately 20 percent of the cases before the ICC International Court of Arbitration were disputes in the construction and engineering sector. Why are there so many construction and engineering cases in ICC Arbitration and ADR? What is the nature of these conflicts?

> Lees meer...

Column

17-01

wie goed doet, goed ontmoet

“Integriteit is het juiste doen, ook wanneer niemand kijkt.” Dit was één van de uitspraken tijdens de Week van de Integriteit die aangeeft dat integriteit normaal zou moeten zijn. Iets wat je doet zonder dat je daarvoor beloond of erkend wordt. In een ideale wereld is dat misschien zo. Maar wat in de praktijk gebeurt, is eigenlijk het omgekeerde. 

> Lees meer...
28-06

brexit; a view from the eye of the storm

London, 28 June 2016

It will take time to properly assess the implications of the UK’s decision to leave the EU. It has been a tumultuous week of, political resignations – including the Prime Minister – the pound falling to a record low against the dollar, the UK losing its AAA rating, $3 trillion being wiped off the global markets, and governments as far away as Japan having to intervene to protect their small businesses.

> Lees meer...
04-02

herziene icc model contract on distributorship een welkom “up to date” instrument

Het thans gepubliceerde herziene ICC Model Contract on Distributorship voorziet in een groeiende behoefte vanuit de praktijk aan flexibiliteit om in te kunnen spelen op wisselende marktomstandigheden. Zo bevat het nieuwe ICC Model bijvoorbeeld een bijlage dat als format kan worden gehanteerd voor het opzetten en onderhouden van een gezamenlijke strategische benadering van de markt.

> Lees meer...