ICC viert in 2019 haar honderdste verjaardag

12 maart 2019

Direct na de eerste wereldoorlog, in 1919, werd ICC opgericht door een groep ondernemers. Hun missie: het bevorderen van een internationaal gelijk speelveld en wegnemen van barrières voor internationale handel. Sindsdien ontwikkelde ICC tal van richtlijnen en beleidsaanbevelingen en werden vele successen geboekt waar het internationaal bedrijfsleven nog steeds de vruchten van plukt. Helaas is in deze tijden van economische desintegratie het belang van de ICC missie nog onverminderd groot.

De decennialange samenwerking van ICC met onder andere de VN (destijds nog de Volkenbond) is in 2017 bekroond met de Permanent Observer status bij de Algemene Vergadering als enige ondernemersorganisatie. Daarnaast is ICC vaste gesprekspartner van de WTO, de G20, de werelddouaneorganisatie, WIPO en vele andere. Gedurende het jaar zullen er activiteiten worden gewijd aan het honderdjarige bestaan van ICC.