ICC lanceert de nieuwe ICC Incoterms® 2020 website

12 juni 2019

Dit najaar lanceert de ICC de ICC Incoterms® 2020, de nieuwste versie van de ‘international commercial terms’, die per 1 januari 2020 in werking zullen treden. Nu dit bekend is geworden, wordt gespeculeerd over de aard van de wijzigingen. Onjuist gebruik en onjuiste informatie over de ICC Incoterms® regels kunnen tot kostbare misverstanden leiden. Sinds de lancering van de ICC Incoterms® 2010,  10 jaar geleden, zijn er verschillende niet officiële ICC-websites die updates geven over de ICC Incoterms® regels.

Om er voor te zorgen dat mensen juist geïnformeerd worden over de lancering van de ICC Incoterms® 2020, lanceert ICC Nederland op 12 juni 2019 de website www.incoterms2020.nl. Hierop zal de juiste informatie omtrent de publicatie van de ICC Incoterms® 2020 komen te staan. Later zullen hierop ook de mogelijkheden tot vooruitbestelling van ICC Incoterms® 2020 publicaties en het inschrijven voor seminars op bekend gemaakt worden.

De ICC Incoterms® regels helpen handelaren duidelijk te maken wie verantwoordelijk is voor wat en wie welke kosten en risico’s draagt bij de levering van goederen. De ICC Incoterms® regels zijn van belang voor onder meer im- en exporteurs en de logistieke sector. De ICC Incoterms® regels worden ongeveer om de 10 jaar aangepast om ze aan de laatste ontwikkelingen in de internationale handelspraktijk te passen.

Lees meer over de ICC Incoterms® 2020 op www.incoterms2020.nl.