Seminar ‘De impact van de nieuwe ICC Incoterms® 2020’ Woensdag 13 mei 2020, Den Haag

13 maart 2020

Dit seminar staat stil bij de belangrijkste wijzigingen in de Incoterms® regels en de juridische consequenties ervan. Per regel komen de rechten en verplichtingen van zowel koper als de verkoper aan bod. Er is uitgebreid aandacht voor de impact van de nieuwe Incoterms® 2020 regels op de praktijk, waaronder de samenhang met exportdocumenten, douaneformaliteiten en betalingscondities.

Het seminar is voor iedereen die zich met handel in goederen en leveringsvoorwaarden bezighoudt, zoals kopers, verkopers, importeurs, exporteurs, vervoerders, verzekeraars, advocaten en juristen.

Voorlopig programma

13.00 u  Ontvangst en registratie
Welkom en introductie

De betekenis van de Incoterms® 2020: juridische duiding
Plaats van de ICC Incoterms® regels in de keten van internationaal zakendoen.
Juridische duiding: relatie tot het koopcontract; de werking van de Incoterms®  regels; hoe kies je de juiste? De rechten en verplichtingen onder de verschillende Incoterms® regels.
Door mr. Jikke Biermasz, partner/advocaat in internationale handels-, douane-, transport- en verzekeringsrecht, Ploum

De nieuwe Incoterms®  2020 toegelicht
De Incoterms® 2020 bieden een bijgewerkt algemeen raamwerk voor kopers en verkopers dat de wijzigingen in de handelsgebruiken weerspiegelt. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen en wat is de winst van de Incoterms® 2020 regels?
Door Piet Roos, Incoterms® deskundige, auteur ‘Incoterminologie’ en lid van de ICC Incoterms® 2020 werkgroep

Pauze

Het verband tussen de Incoterms® 2020 regels en douaneformaliteiten
Wat is het verband tussen de verkoper en koper overeengekomen Incoterms® 2020 regels en de douaneformaliteiten die bij in- en uitvoer van toepassing zijn.
Wat zijn de aandachtspunten en valkuilen met betrekking tot de Incoterms® 2020 regels als er ook rekening wordt gehouden met het perspectief van de douane.
Door mr. Jikke Biermasz 

De relatie tussen de Incoterms® 2020 regels, leveren en betalingscondities
Incoterms®  2020 regels zijn niet weg te denken uit het handels- en documentair betalingsverkeer. Wat is de juiste toepassing en wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van de ICC Incoterms® 2020 regels mbt het betalingsverkeer.
Door Piet Roos

Praktijksituaties en Q & A
Bespreking van situaties uit de praktijk en van valkuilen die ieder bedrijf wil voorkomen, paneldiscussie en do’s en don’ts. Gelegenheid tot stellen van vragen aan het panel.
Het panel bestaat uit de eerdergenoemde sprekers

17.00 u  Afronding, borrel & netwerken

Locatie

Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

Registreren

Op de ICC Incoterms® 2020 website kunt u meer informatie lezen over deze seminars en kunt u zich ook registreren: https://incoterms2020.nl/

Als u vragen heeft stuur dan een e-mail naar: info@icc.nl

Iedere deelnemer ontvangt één exemplaar van de Incoterms® 2020 regels (boek, Ned./Engels, t.w.v. EUR 50,- (excl. 9% btw)).

Gaat u akkoord met de voorwaarden voor dit evenement, zoals beschreven in het programma?