In het licht van de wereldwijd toenemende Corona besmettingen en de impact daarvan op bedrijfsleven en economie, sprak John Denton, ICC Secretary General,  zich uit over het belang van gecoördineerde, gezamenlijke actie. Een gecoördineerd mondiaal actieplan is cruciaal als het gaat om de aanpak van  het virus en het minimaliseren van de sociaaleconomische impact.

ICC richt zich tot de leiders van de G20, die volgens Denton cruciaal zijn in het herstellen van marktstabiliteit en het vertrouwen in de economie. Hij roept deze leiders dringend op om elke maatregel, quota of tarief die het vrije verkeer van noodzakelijke medische benodigdheden kunnen belemmeren, af te schaffen.

In een interview in het Amerikaanse CNN’s Quest, gaf Denton aan dat als de situatie langer aanhoudt, er significante verschuivingen zullen plaatsvinden in groeiperspectieven en de manier waarop bedrijven opereren.

Het volledige bericht van ICC The world business organization kunt u raadplegen via www.iccwbo.org/media-wall.