ICC en de WHO brengen samen een enquête uit om informatie te verzamelen over de maatregelen die bedrijven nemen als gevolg van het COVID-19 virus. Deze informatie wordt gebruikt om richtlijnen ontwikkelen om verspreiding van het virus in te dammen.

ICC Secretary General John Denton: ‘”ICC en de WHO roepen bestuurders en managers binnen het bedrijfsleven op om informatie te delen over de impact van de pandemie op hun dagelijkse activiteiten, toeleveringsketen en werknemers. Dit levert waardevolle informatie op voor de wijze waarop het virus kan worden aangepakt en welke maatregelen genomen kunnen worden om onze werknemers, klanten en maatschappij te beschermen tegen de schade die deze pandemie veroorzaakt.”

U kunt de enquête hier vinden.
De deadline voor het invullen is maandag 15 juni 2020.
(Het invullen kost een paar minuten).

WHO baas Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus zei in een video oproep het volgende: ‘’Door middel van deze enquête kunnen we betere inzichten krijgen over hoe bedrijven reageren op de pandemie. Het zal ons in staat stellen om ‘best practices’ in kaart te brengen, ook zal het duidelijkheid geven waar overheden en organisaties als de WHO op moeten focussen.”

Deze enquête is slechts één van de stappen die wordt gezet door ICC en de WHO om betrouwbare informatie te verzamelen en richtlijnen te ontwikkelen voor het bedrijfsleven met betrekking tot het COVID-19 virus.