ICC heeft MasterCard CEO Ajay Banga tot voorzitter gekozen. De heer Banga is sinds juni 2018 al lid van het ICC bestuur als vicevoorzitter van ICC. Per 1 juli neemt hij als voorzitter het stokje over van Paul Polman die de afgelopen twee jaar voorzitter was.

De verkiezing van de heer Banga tijdens de ICC World Council, die jaarlijks wordt gehouden, heeft ook Maria Fernanda Garza, CEO van Orestia en huidig ​​bestuurslid, als First Vice-Chair gekozen. Wat haar de eerste vrouw maakt die deze functie bekleedt.

Daarnaast zijn er ook 7 nieuwe leden verkozen in de raad van bestuur van ICC, hierdoor is het leiderschap van ICC diverse op het gebied van etniciteit en gender.

De heer Banga was voor zijn tijd bij Mastercard CEO van Citigroup Asia Pacific. Daarnaast was hij lid van de Presidential Commission on Enhancing National Cybersecurity en van de Advisory Committee for Trade Policy and Negotiations onder de Amerikaanse president Barack Obama. De heer Banga is ook lid van de raad van toezicht van het Weill Cornell Medical College, en een directeur van Dow Inc.

De heer Banga zei er het volgende over: “I am delighted to step into the role of ICC Chair, taking over from my friend Paul Polman. In this challenging time, I intend to build on the work underway at ICC and to ensure that the organisation, on behalf of business globally, continues to lead in promoting greater prosperity and opportunity for all, which includes being a crucial voice in the re-building of a sustainable and inclusive global economy.”

Klik hier voor meer informatie