ICC steunt VN roadmap voor digitale samenwerking

29 juni 2020

Secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, heeft zijn rapport ‘Roadmap for Digital Cooperation’ uitgebracht. Hierin wordt een oproep gedaan aan de wereldgemeenschap om kwesties als digitale connectiviteit, digitale inclusie, mensenrechten, kunstmatige intelligentie en vertrouwen en veiligheid aan te pakken, evenals mechanismen en modellen voor digitale samenwerking.

ICC nam deel aan een breed scala aan dialogen met meerdere belanghebbenden om strategieën te bespreken voor de implementatie van deze routekaart. Als stem voor het bedrijfsleven ondersteunt ICC de oproep van Guterres voor samenwerking met meerdere belanghebbenden om de kracht van digitale technologie te benutten om een ​​digitale toekomst in kaart te brengen die voor iedereen werkt. 

Klik hier voor meer informatie. Het volledige rapport kunt u hier lezen