Op 23 juni heeft ICC goedkeuring gegeven voor de opening van een nieuw regionaal kantoor (een ICC nationale commissie) in Kameroen. ICC Kameroen, gevestigd in Douala, werkt samen met de Kameroense Kamer van Koophandel voor Industrie, Mijnen en Ambachtslieden. Het nieuwe kantoor wordt geleid door Perrial Jean Nyodog, voorzitter, en Ebenezer Njanga in de rol van secretaris-generaal. De heer Nyodog is ook de CEO van Tradex, dat handelt in olie en olieproducten, en de heer Njanga is de CEO is van de Free Market Foundation of Central Africa.

De opening van ICC Kameroen is een stap in de regionale uitbreiding van ICC in Afrika. ICC is samen met het United Nations Capital Development Fund (UNCDF) en andere partnerorganisaties een groot onderzoek gestart om de unieke uitdagingen te begrijpen waarmee midden- en kleinbedrijf – in de minst ontwikkelde landen worden geconfronteerd.
ICC Kameroen draagt bij aan het succes van deze regionale initiatieven door de dialoog met regionale, continentale en internationale netwerken te versterken. ICC Kameroen richt lokale commissies en werkgroepen op de volgende gebieden op: arbitrage en recht; bankieren en financiën; e-handel en digitale economie; energie en milieu; intellectueel eigendom; internationale handel; marketing en communicatie; en transport en logistiek.

De heer Njanga, secretaris-generaal van ICC Kameroen, zei dat zijn team goed gepositioneerd is om de commerciële relaties tussen Centraal-Afrikaanse bedrijven en het wereldwijde netwerk van ICC met meer dan 45 miljoen bedrijven te versterken. Hij zei er het volgende over: ‘ICC Kameroen kijkt uit naar de samenwerking met het internationale hoofdkantoor van ICC in Parijs en met ICC-kantoren en -leden over de hele wereld om het perspectief van Kameroense bedrijfsleven in te brengen in het beleid en de normen van ICC. Deze samenwerking zal de banden tussen Kameroen en het internationale bedrijfsleven versterken, wat zal leiden tot verbeterde ontwikkelingskansen voor iedereen’.