ICC lanceert mondiaal platform handelstransacties

1 oktober 2020

ICC neemt met het Digital Standards Initiative (DSI) het initiatief om een mondiaal digitaal platform te lanceren voor internationale handelstransacties – met als doel de huidige afhankelijkheid van papieren documenten terug te dringen.  

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is de acceptatie van digitale technologieën versneld, maar er blijft sprake van aanzienlijke belemmeringen als het gaat om de digitalisering van handel gerelateerde processen. Verouderde wet- en regelgeving dwingen bedrijven vaak om papieren documenten te gebruiken om te voldoen aan lokale wettelijke vereisten bij grensoverschrijdende transacties, met als gevolg dat het MKB maar beperkte toegang krijgt tot handelsfinanciering.

ICC’s onafhankelijkheid, expertise en capaciteit om experts over de hele wereld bijeen te brengen zijn de belangrijke bouwstenen van het Digital Standards Initiative. Het initiatief wordt opgezet door middel van een open en inclusief overleg met brancheorganisaties, bedrijven en technische experts binnen het ICCnetwerk in meer dan 130 landen en in samenwerking met de voornaamste internationale instellingen en overheden.

John Denton, Secretary General ICC, zei er het volgende over: ‘’COVID-19 heeft de kwetsbaarheid blootgelegd van de wereldhandel als het gaat om de afhankelijkheid op papieren processen. Een herstel na de crisis moet gebaseerd zijn op de digitalisering van het wereldwijde handelsecosysteem – het ICC Digital Standards Initiative kan hier een belangrijke rol in spelen. Aangezien veel kleine bedrijven worstelen om de gevolgen van de pandemie te doorstaan zien we het als absoluut noodzakelijk om ons werk met partners in het kader van de DSI te versnellen’’.

Het initiatief wordt onder andere gefinancierd door de regering van Singapore en de Asian Development Bank.

 

Meer weten over het DSI? Klik hier…