Openingsbijeenkomst Week van de Integriteit, dinsdag 1 december 2020, 10.30-12.00 uur

 

Tijdens de Week van de Integriteit, van 1 t/m 9 december, ontplooien publieke en private partijen initiatieven om aandacht te vragen voor het belang van integriteit binnen en tussen organisaties, en door individuen.Op 1 december 2020 begint dit jaarlijkse initiatief en slaan we met elkaar de handen ineen om Nederland bewuster te maken van het belang van integriteit.

Het programma begint met een welkomstwoord door Henk Broeders. Daarna zal de SDG Coördinator Sandra Pellegrom stilstaan bij integriteit in het kader van de Sustainable Development Goals. Ten slotte deelt Prof. Rob van Eijbergen zijn inzichten over het bevorderen van integriteit binnen organisaties.

Voorlopig programma

10.15        

Inloop (digitaal)

10.30

Welkom
De opening van de Week van de Integriteit.                                                                                                                Door Henk Broeders, Voorzitter, Stichting Week van de Integriteit 

 

Integriteit in het kader van de Sustainable Development Goals                                                                      Door Sandra Pellegrom, Nationaal SDG Coördinator

11.00

Bevorderen van integriteit binnen organisaties                                                                                                        Het bevorderen van integriteit binnen organisaties vanuit het sociaalpsychologisch perspectief is binnen steeds meer organisaties aan de orde. Ook zal worden ingegaan op ‘boardroom dynamics.’ Wat drijft medewerkers tot het wel/niet naleven van gedragscodes? Wat zijn oorzaken van integriteitsschendingen? En welke rol speelt de bedrijfscultuur daarin? Deze en andere vragen komen aan bod.                                          Door Prof. Rob van Eijbergen, Professor Integriteit, VU 

11.45

Gelegenheid tot vragen

12.00 Afronding

Doelgroep
Leidinggevenden, compliance officers, beleidsmedewerkers en juridisch adviseurs binnen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Registratie
Deelname is kosteloos, registratie is verplicht en kan uitsluitend via de het onderstaand formulier. De registratie  sluit op maandag 30 november 2020, einde van de dag. Zie ook de Algemene Voorwaarden op icc.nl. Voor vragen stuur een e-mail aan: jong@icc.nl. 

Gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden voor dit evenement, zoals beschreven op de website van icc.nl?