Webinar ‘De impact van de ICC Incoterms® 2020 regels’ Woensdag 10 maart 2021, 13.30-17.00 u, online

Dit webinar staat stil bij de belangrijkste wijzigingen in de Incoterms® regels en de juridische consequenties ervan. Per regel komen de rechten en verplichtingen van zowel koper als de verkoper aan bod. Er is uitgebreid aandacht voor de impact van de nieuwe Incoterms® 2020 regels op de praktijk, waaronder de samenhang met exportdocumenten, douaneformaliteiten en betalingscondities. 

Wilt u weten hoe u de juiste Incoterms® 2020 regel kiest? En hoe de gekozen regel zich verhoudt tot betalingscondities en douaneformaliteiten? Gebruikt u de Incoterms® 2020 regels wel op de juiste manier voor uw bedrijf? Allemaal vragen die tijdens dit webinar aan bod zullen komen. 

Voorlopig programma

13.15        

Online platform gaat open

 13.30

Welkom en introductie

 

De betekenis van de Incoterms® 2020: juridische duiding

Plaats van de ICC Incoterms® regels in de keten van internationaal zakendoen. Juridische duiding: relatie tot het koopcontract; de werking van de Incoterms®  regels; hoe kies je de juiste? De rechten en verplichtingen onder de verschillende Incoterms® regels. 

Door mr. Jikke Biermasz, partner/advocaat in internationale handels-, douane-, transport- en verzekeringsrecht, Ploum  

De Incoterms®  2020 regels toegelicht

De Incoterms® 2020 bieden een bijgewerkt algemeen raamwerk voor kopers en verkopers dat de wijzigingen in de handelsgebruiken weerspiegelt. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen en wat is de winst van de Incoterms® 2020 regels?  

Door Hugo Verschoren, eigenaar goVer Trade Technologies Ltd., Incoterms® deskundige, lid ICC Incoterms® en Banking werkgroepen 

 

Pauze

Het verband tussen de Incoterms® 2020 regels en douaneformaliteiten

Wat is het verband tussen de verkoper en koper overeengekomen Incoterms® 2020 regels en de douaneformaliteiten die bij in- en uitvoer van toepassing zijn. Wat zijn de aandachtspunten en valkuilen met betrekking tot de Incoterms® 2020 regels als er ook rekening wordt gehouden met het perspectief van de douane.

Door mr. Jikke Biermasz  

De relatie tussen de Incoterms® 2020 regels, leveren en betalingscondities 

Incoterms®  2020 regels zijn niet weg te denken uit het handels- en documentair betalingsverkeer. Wat is de juiste toepassing en wat zijn de voordelen van het dagelijks gebruik van de ICC Incoterms® 2020 regels mbt het betalingsverkeer.

Door Hugo Verschoren

Praktijksituaties en Q & A

Bespreking van situaties uit de praktijk en van valkuilen die ieder bedrijf wil voorkomen, paneldiscussie en do’s en don’ts. Gelegenheid tot stellen van vragen aan het panel.

Het panel bestaat uit de eerdergenoemde sprekers

17.00

Afronding

Doelgroep                                                                                                                                                                                                                        Iedereen die zich met handel in goederen en leveringsvoorwaarden bezighoudt, zoals kopers/ verkopers, importeurs, exporteurs, vervoerders, verzekeraars, advocaten en juristen.

PO-Point                                                                                                                                                                                                                          Na deelname aan het online webinar is het is mogelijk om uw PO-punten aan te vragen door een e-mail te sturen met uw verzoek naar info@icc.nl waarna u een quiz krijgt opgestuurd. Bij het behalen van een voldoende krijgt u het certificaat, conform de NOvA.

Registratie                                                                                                                                                                                                                    Registratie is verplicht en verloopt uitsluitend via deze link. EUR 250,- (excl. 21% btw) p.p. voor ICC leden en EUR 450,- (excl. 21% btw) p.p. voor niet-ICC leden. Iedere deelnemers ontvangt het Incoterms® 2020 boek (Ned/Engels) t.w.v.  EUR 50,-. Registratie is open t/m 3 maart 2021. U kunt tot uiterlijk 7 dagen vóór de datum van het seminar kosteloos annuleren mits per e-mail bij ICC Nederland, info@icc.nl. Deelnemers die daarna annuleren zal de volledige som in rekening worden gebracht. Zie de algemene voorwaarden op icc.nl.