ICC Nederland viert honderdste verjaardag

Vandaag precies een eeuw geleden richtte een groep Nederlandse ondernemers met vooruitziende blik ICC Nederland op, net na de Eerste Wereldoorlog, in een tijd waarin regels rond investeringen, handel en financiën nog ontbraken.

De oprichters van ICC Nederland wachtten niet af en besloten, samen met ondernemers uit andere landen, het voortouw te nemen in zelfregulering en standaardisatie voor internationale handel. ICC Nederland werd één van de eerste lokale afdelingen van de International Chamber of Commerce, wat niet veel later zou uitgroeien tot ICC The world business organization, de grootste ondernemersorganisatie ter wereld, thans met 43 miljoen leden in 130 landen. Zij worden tot op de dag van vandaag ‘Merchants of Peace’ genoemd, vanwege hun overtuiging dat waar goederen grenzen passeren en handelsrelaties ontstaan, de kans op oorlog minder groot is.

Reden voor ICC Nederland om in 2021 stil te staan bij haar honderdjarig bestaan en bij de randvoorwaarden voor duurzame internationale handel voor de volgende honderd jaar.

Op vrijdag 10 december 2021 zal ICC Nederland haar Centennial Conferentie organiseren met sprekers en gasten uit binnen- en buitenland. Locatie: Vredespaleis te Den Haag.

Nadere informatie over de Centennial Conferentie volgt. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met ICC Nederland, via info@icc.nl