Webinar ‘De ICC Arbitrageregels toegepast in een mock casus’ woensdag 26 mei 2021, 14.00 -17.00 uur, online

Deze mock casus training is bedoeld om professionals voor te bereiden op ICC Arbitrage door een ICC Arbitrage procedure te simuleren van de clausule in het contract, de start van de zaak tot de afronding, inclusief de award.

Dit webinar biedt deelnemers een stap-voor-stap behandeling van de ICC Arbitrage procedures aan de hand van zeer ervaren Arbitrage advocaten. In deze unieke training zullen de sprekers de ICC 2021 Arbitrage regels toepassen tijdens het doorlopen van een mock casus. Dit webinar zal tevens de Emergency Measures en de Expedited Procedure verduidelijken, die beschikbaar zijn voor geschillen die voortvloeien uit allerlei commerciële contracten en investeringsverdragen. Wat zijn de valkuilen, do’s en don’ts, tips en tops tijdens een ICC Arbitrage procedure?

Leerdoelen 
• Leer hoe een ICC Arbitrage traject verloopt aan de hand van een casus;
• Raak vertrouwd met de procedures van een ICC Arbitrage;
• Krijg inzicht in de Emergency Measures en de Expedited Procedure;
• Begrijp hoe u de ICC Arbitrageregels van 2021 het meest effectief kunt gebruiken;
• Leer van praktijk voorbeelden, inclusief beste en slechtste praktijken.

Sprekers
Melanie van Leeuwen, advocaat/partner bij Derains & Gharavi, Vice Chair of the ICC Commission on Arbitration and ADR, Parijs
Mirjam van de Hel-Koedoot, advocaat/partner bij NautaDutilh, Amsterdam
Annet van Hooft, advocaat bij Van Hooft Legal, Former Vice Chair of the ICC Commission on Arbitration and ADR, Parijs

Voorlopig Programma

13.45    Online platform open
14.00 Welkom en introductie
Door Marijke Wolfs, Algemeen secretaris, ICC Nederland

 

De start van een ICC Arbitrage                                                                                                                  Aan bod komen de clausule in het contract, het aanmelden van de zaak, de selectie van de arbiter(s), de keuze van de procedure, inclusief de Emergency Measures en de Expedited Procedure.

Terms of reference, code of conduct en verloop van de procedure                                                  Wat zijn de standaardprocedures bij ICC Arbitrage? Hoe verloopt een arbitrage? Wat te verwachten van een Case Management conference? Wat zijn de praktische richtlijnen voor het beheer van arbitrale procedures? Een overzicht van recente ervaringen uit de praktijk waaronder de digitale zittingen.

Pauze

De award en het afronden van de procedure                                                                                      De rol van het ICC Secretariaat wordt uitgelegd. Het schrijven van de award en wat er in een definitieve uitspraak wordt opgenomen zullen worden behandeld. Ten slotte is er aandacht voor het afronden van de mock casus, inclusief de do’s en don’ts.

Q & A

17.00 Afronding

Doelgroep
Bestuurders, directieleden, commissarissen, bedrijfsjuristen en compliance officers. 

PO-Punt
Het is mogelijk om een bewijs van deelname certificaat te ontvangen zodat u een ‘PO-punt’ kunt aanvragen bij de NOvA. Nadat u het programma heeft gevolgd stuurt u een e-mail bericht naar smits@icc.nl met uw verzoek. U ontvangt dan een korte toets. Als u een voldoende voor de toets heeft behaald ontvangt u uw certificaat, conform de richtlijnen van de NOvA. Klik hier om daar meer over te lezen.

Registratie
Voor ICC-leden: EUR 250,- (excl. btw)
Voor niet-leden: EUR 450,- (excl. btw)

Registratie uitsluitend via het registratie formulier hieronder. De registratie sluit een dag voor de datum van het webinar, einde van de dag. U kunt tot uiterlijk 4 dagen vóór de datum van het webinar kosteloos annuleren mits per e-mail aan ICC Nederland: info@icc.nl. Deelnemers die daarna annuleren zal de volledige som in rekening worden gebracht. Zie ook de algemene voorwaarden op deze website.