Webinar ‘De ICC Arbitrageregels uitgelegd aan de hand van een mock casus’ donderdag 14 oktober 2021, 14.00-17.00 uur, online.

Een arbitrale procedure via het ICC International Court of Arbitration (‘ICC Court’) biedt veel voordelen. Het is een flexibel proces waarbij partijen zelf een arbitrale procedure (mede) kunnen vormgeven. Om te beginnen zijn er de keuzes voor het toepasselijk recht, de plaats van arbitrage, de taal van arbitrage en kunnen partijen zelf (de) arbiter(s), al dan niet met bijzondere deskundigheid, benoemen en/of invloed hebben op de benoeming. Ook met betrekking tot het verloop van het arbitrageproces hebben partijen tal van keuzemogelijkheden hoe dit zo kostenefficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen. Wat zijn de valkuilen tijdens een ICC Arbitrage procedure? En wat is de rol van het ICC Secretariaat? Kortom: Hoe verloopt een ICC Arbitrage zaak in de praktijk?

Dit webinar biedt deelnemers een waardevolle stap-voor-stap benadering van de ICC Arbitrage procedures waarbij ervaringen uit de praktijk aan bod komen aan de hand van een mock casus. In deze training zullen de zeer ervaren sprekers de ICC Arbitrageregels toepassen en toelichten, van de formulering van de clausule in het contract en de keuzes die daaraan ten grondslag liggen, tot aan het vonnis. De sprekers zullen tevens stilstaan bij de ins en outs van de Emergency Measures en de Expedited Procedure. De opbouw en inhoud van het vonnis worden eveneens behandeld. Tenslotte is er aandacht voor de unieke ICC scrutiny procedure en het afronden van de zaak.

Leerdoelen 
• Raak vertrouwd met de verschillende keuzes binnen een ICC Arbitrage procedure en hoe die van invloed zijn op een voor partijen    kostenefficiënt en effectief proces;
• Leer hoe een ICC Arbitrage procedure verloopt aan de hand van een mock casus;
• Krijg inzicht in de Emergency Measures en de Expedited Procedure;
• Leer van praktijkvoorbeelden, inclusief beste en slechtste praktijken.

Sprekers
mr. Melanie van Leeuwen, Advocaat/partner bij Derains & Gharavi, Vice Chair of the ICC Commission on Arbitration and ADR, Parijs
mr. Mirjam van de Hel-Koedoot, Advocaat/partner bij NautaDutilh, Amsterdam
mr. Annet van Hooft, Advocaat/ eigenaar bij Van Hooft Legal, Former Vice Chair of the ICC Commission on Arbitration and ADR, Parijs

Voorlopig Programma

13.45    Digitaal platform opent

14.00

 

Welkom en introductie
Door Marijke Wolfs, Algemeen secretaris, ICC Nederland

 

De start van een ICC Arbitrage
Aan bod komen de formulering van de clausule in het contract en de keuzes die daaraan ten grondslag liggen, het aanmelden van de zaak, de selectie van de arbiter(s), en het beslissen van het soort procedure, inclusief de Emergency Measures en de Expedited Procedure. En wat is het belang van neutraliteit en vertrouwelijkheid in ICC Arbitrage?
Door mr. Mirjam van de Hel-Koedoot

Korte pauze

Terms of reference en het verloop van de procedure
Eén van de kenmerken van ICC Arbitrage is het gebruik van ‘Terms of Reference’. Deze samenvatting van de (tegen)vorderingen en de door arbiter(s) te beslissen geschilpunten, eveneens als het opstellen ervan komen aan bod. Een overzicht van recente ervaringen uit de praktijk, waaronder de digitale zittingen, en het verloop van de procedure worden besproken. Door mr. Melanie van Leeuwen 

Korte pauze

Het vonnis en het afronden van de procedure
De rol van het ICC Secretariaat komt aan bod. Het schrijven van het vonnis en de opbouw daarvan zullen worden behandeld. Ten slotte is er aandacht voor het afronden van de zaak, het begrijpen van de scrutiny-procedure en het bespreken van de do’s en don’ts.
Door mr. Annet van Hooft

17.00 Afronding

Doelgroep
In-house counsel, advocaten, bedrijfsjuristen, legal en compliance officers, arbiters en mediators. 

PO-Punt
Het is mogelijk om een bewijs van deelname certificaat te ontvangen zodat u een ‘PO-punt’ kunt aanvragen bij de NOvA. Nadat u het programma heeft gevolgd stuurt u een e-mail bericht naar smits@icc.nl met uw verzoek. U ontvangt dan een korte toets. Als u een voldoende voor de toets heeft behaald ontvangt u uw certificaat, conform de richtlijnen van de NOvA. Klik hier om daar meer over te lezen.

Registratie
Registratie voor dit seminar is verplicht, dit is een betaald webinar. De registratie sluit op donderdag 7 oktober 2021. Na registratie ontvangen deelnemers alle relevante informatie, inclusief de beschrijving van de mock casus die gedurende het programma zal worden behandeld. Annulering, per email, is kosteloos tot uiterlijk donderdag 7 oktober 2021, daarna zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht. Voor vragen kunt u contact opnemen met het kantoor van ICC Nederland, mevr. Pip N. Smits, smits@icc.nl .

Registratie fee
ICC-leden EUR 250,- (excl. btw)
Niet-leden EUR 450,- (excl. btw)