De World Association of Investment Promotion Agencies (WAIPA), het forum voor investeringspromotie-agentschappen (IPA’s), roept op tot nominaties voor de nieuwe opgezette Business Advisory Board. Doel van de Business Advisory Board is om de stem van de private sector te vertolken en IPA’s en beleidsmakers advies te geven over internationale best practices en standaarden op het gebied van investeringsbevordering en buitenlandse directe investeringen (FDI). De Business Advisory Board zal bestaan uit 20 experts uit het bedrijfsleven die erkent zijn voor hun kennis voor wat betreft FDI en hun ervaring met het werken met IPA’s, zowel in hun respectievelijke landen als wereldwijd. De leden worden dusdanig geselecteerd dat de Board uit verschillende sectoren bestaat.

De activiteiten van de Business Advisory Board zijn als volgt: Direct persoonlijk overleg met belangrijke beleidsmakers, IPA’s en andere spelers op het gebied van FDI in de lidstaten over investeringsbevordering, facilitering en nazorg; Peer reviews van geselecteerde conceptaanbevelingen en normen voor FDI; en ondersteuning aan IPA’s aangesloten bij WAIPA om operationeel te worden en internationale best practices voor FDI in hun respectievelijke sector te identificeren.

Kandidaten worden benoemd voor een periode van twee jaar, met een mogelijke verlenging van een extra termijn van twee jaar met een maximum van twee opeenvolgende termijnen. Interesse kunt u kenbaar maken door te mailen naar Geoffroy Feij, feij@icc.nl.