In aanloop naar de Ministerial Conference (MC12) eind november 2021, roept ICC de WTO op om de organisatie te revitaliseren om zo het multilaterale handelssysteem beter te laten werken, voor mens en planeet. Hiertoe publiceerde ICC de ‘Global Business Priorities for the WTO’, waarin 27 aanbevelingen worden gedaan over algemene WTO hervormingen en over handel in relatie tot volksgezondheid, duurzaamheid, digitale economie en inclusiviteit.

Voor ICC is het onder andere zaak om tot een andere en meer daadkrachtige aanpak te komen op het gebied van productie en distributie van vaccins, het geschillenbeslechtingsmechanisme te hervormen, koolstoflekkage multilateraal aan te pakken en om papierloze handel te vergemakkelijken door middel van stimulerende wetgeving. Het goed functioneren van de WTO van levensbelang voor het internationale bedrijfsleven. Door de WTO te hervormen en nieuwe regels te ontwikkelen kan de intergouvernementele organisatie blijven voorzien in de hedendaagse behoeften van bedrijven. Dit zijn immers de eindgebruikers van het mondiale handelssysteem.

De Global Business Priorities for the WTO kunt u hier kosteloos downloaden.

Bent u geïnteresseerd om lid te worden van de ICC Trade & Investment Policy commissie? Neem dan contact op met Geoffroy Feij, feij@icc.nl.