In samenwerking met Boston Consulting Group (BCG) en Global Credit Data (GCD) heeft ICC de 2021 ICC Trade Register gepubliceerd. Het ICC Trade Register geeft een actueel overzicht van kredietrisico’s van handelsfinanciering, supply chain financiering en exportfinancieringstransacties. De bevindingen zijn gebaseerd op data van 21 banken en financiële instituties die gezamenlijk 30 procent van alle internationale handelstransacties vertegenwoordigen.

Het rapport maakt duidelijk dat het coronavirus grote invloed had op handelsvolumes in 2020. Ten opzichte van 2019 daalde het volume van internationale handel met 10 procent. Met een daling van 19 procent daalde met name de handelsvolume in diensten sterk. Echter, ondanks dat het wanbetalingspercentages over het algemeen licht toenamen in 2020, stelt het rapport dat de risico’s relatief laag bleven. Hiermee blijft handel aantrekkelijk als activaklasse.

Sinds 2011 biedt het ICC Trade Register cruciale inzichten voor regelgevers voor beleidsontwikkeling. Tegenwoordig levert het ook een steeds belangrijkere bijdrage aan de kennis van institutionele investeerders.

Een samenvatting van het ICC Trade Register van 2021 kunt u hier kosteloos downloaden. Hier kunt u tegen een vergoeding tevens het volledige rapport verkrijgen.

Het lidmaatschap van ICC Trade Register is open voor elke bank die aantoonbaar in staat is gegevens te verzamelen en aan te leveren en biedt vele voordelen. Bent u geïnteresseerd om als bank onderdeel uit te maken va het ICC Trade Register? Neem dan contact op met Geoffroy Feij, feij@icc.nl.

Bent u geïnteresseerd om lid te worden van de ICC Banking commissie? Neem dan contact op met Geoffroy Feij, feij@icc.nl.