Maria Fernanda Garza is verkozen tot nieuwe voorzitter van ICC. De zakenvrouw uit Mexico is de eerste vrouwelijke ICC voorzitter ooit en begint aan een termijn van twee jaar. Zij neemt hiermee het stokje over van Ajay Banga. De verkiezing vond plaats tijdens de ICC World Council vergadering in Mexico. Tijdens deze vergadering werden ook Philippe Varin, Nayla Comair Obeid en Harsh Pati Singhania verkozen tot respectievelijk eerste vicevoorzitter en vicevoorzitters van ICC.

Garza is CEO van Orestia, een klein bedrijf in Mexico dat exporteert naar de VS, Canada, Latijns-Amerika en Azië. De afgelopen 2 jaar was ze al eerste vicevoorzitter van ICC. Ook was zij in het verleden voorzitter van ICC Mexico en vicepresident van Mexicaanse werkgeversorganisatie COPARMEX.

In een reactie op haar verkiezing, zegt Garza: ‘Gegeven de bedreigingen voor de wereldeconomie, is het cruciaal om een verenigd spreekbuis voor het bedrijfsleven te hebben die zich committeert aan openheid, eerlijke concurrentie en het bewerkstelligen van vrede door internationale handel. Ik geloof dat ICC een doorslaggevende rol speelt in het inzetten van expertise, innovatie en het netwerk van de private sector om mondiale uitdagingen effectief tegen te gaan.’

Het volledige bericht vindt u hier.