Marijke Wolfs heeft aangekondigd dat zij afscheid neemt van ICC Nederland, onderdeel van ICC The world business organization. Daarmee legt zij ook haar taken neer van directeur-bestuurder van de Stichting Week van de Integriteit.

Marijke Wolfs startte medio 2011 met de modernisering van ICC Nederland en bouwde een actieve vereniging met een duidelijk profiel en een internationaal succesvolle lobby, toegespitst op duurzame handel, digitalisering, anti-corruptie en integriteit. Het in 2016 opgerichte multistakeholder platform Week van de Integriteit groeide uit tot een in de G20 gepresenteerde best practice en een concept dat ook door andere landen wordt geadopteerd. Wolfs: “ICC is een unieke mondiale ondernemersorganisatie; om leiding te mogen geven aan het Nederlandse ICC kantoor was een eer. Het was een groot plezier en altijd boeiend om me met ondernemers en ondernemingen, bestuur, professionals en geweldige collega’s, in Nederland en de rest van de wereld, te mogen inzetten voor alle facetten van duurzame handel. Ik wil iedereen bijzonder bedanken voor de prettige samenwerking en hun bijdrage aan de successen van ICC. Het is nu tijd voor een volgende stap.”

Het bestuur van ICC Nederland dankt haar voor alles wat zij voor ICC Nederland en haar leden heeft gedaan. “Wij hebben Marijke leren kennen als een bouwer en verbinder die de organisatie heeft gemoderniseerd en ICC Nederland heeft gemaakt tot een succesvolle speler in de internationale lobby. We zijn Marijke dankbaar voor haar inzet en bijdrage aan ICC Nederland en de Stichting Week van de Integriteit en wensen haar veel succes bij haar volgende stap.”

Marijke Wolfs zal per medio maart bij ICC Nederland vertrekken, maar blijft beschikbaar om een goede transitie te bewerkstelligen. Het bestuur verwacht voor eind maart een interim opvolger te benoemen  zodat alle activiteiten van ICC Nederland conform plan gecontinueerd worden en de opvolging van Marijke Wolfs goed geregeld kan worden. Een aankondiging over de nieuwe algemeen secretaris van ICC Nederland wordt voor de zomer verwacht.