Het bestuur van ICC Nederland, onderdeel van ICC The world business organization, is op zoek naar een nieuwe Algemeen Secretaris/Directeur (full time).

ICC Nederland is onderdeel van ICC The world business organization, de grootste ondernemersorganisatie ter wereld, met het hoofdkantoor in Parijs. ICC zet zich in voor een goed klimaat voor internationaal zakendoen en eerlijke concurrentie. Namens een netwerk van ledenbedrijven afkomstig uit 130 landen is ICC gesprekspartner van internationale organisaties zoals de VN, WTO, G20 en van nationale overheden. Ondernemers over de hele wereld gebruiken ICC richtlijnen en standaarden. ICC’s International Court of Arbitration is het grootste instituut voor internationale commerciële geschillenbeslechting.

ICC heeft in 90 landen een nationaal kantoor, waaronder ICC Nederland, dat opereert op het snijvlak van publiek en privaat. Een dynamisch kantoor dat continue in contact staat met leden(bedrijven), het hoofdkantoor in Parijs en tal van stakeholders, nationaal en internationaal, waaronder overheidsorganisaties. ICC Nederland coördineert de Nederlandse beleidsagenda, betrekt en informeert haar leden, draagt actief standpunten uit en organiseert internationale conferenties, seminars en trainingen. Ook is zij initiatiefnemer van de Week van de Integriteit.

Profiel
De ideale kandidaat heeft werkervaring opgebouwd in het internationale bedrijfsleven of bij een ministerie of internationale organisatie en kent het speelveld van geopolitieke, economische en internationale betrekkingen vanuit theoretisch en praktisch perspectief. De kandidaat heeft relevante ervaring opgebouwd en kan dit vertalen in de missie van ICC, belangenbehartiging en andere strategische prioriteiten namens de leden van ICC Nederland. De ideale kandidaat heeft een academische achtergrond en heeft minimaal 15 jaar werkervaring.

De ideale kandidaat:

 • heeft affiniteit met de ICC missie en strategische prioriteiten alsook met ledenorganisaties in het algemeen;
 • heeft een stimulerende persoonlijkheid en is een teamspeler, gericht op samenwerking, intern en extern;
 • beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, heeft idealiter ervaring met complexe belangenbehartiging op verschillende niveaus;
 • heeft sterke communicatieve eigenschappen, weet bruggen te bouwen en mensen aan zich te binden;
 • is resultaatgericht, identificeert en realiseert groeikansen, ontwikkelt plannen en voert die ook uit;
 • heeft leidinggevende ervaring met het opzetten, aansturen, coachen en ontwikkelen van een afdeling;
 • heeft ervaring met het organiseren van evenementen voor leden;
 • weet leden en sponsoren te verkrijgen en te behouden en draagt zorg voor leden-tevredenheid;
 • vervult een natuurlijke brugfunctie tussen bestuur, bureau en leden alsook met het hoofdkantoor ICC Global in Parijs;
 • heeft ervaring met het samenstellen en bewaken van een begroting en administratieve bedrijfsvoering;
 • heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 Reageren
Voor een sollicitatie met motivatie en recent CV alsook, graag contact opnemen met het ICC Nederland bureau ter attentie van mevr. M. Karia karia@icc.nl. We zien een sollicitatie graag tegemoet uiterlijk vrijdag 12 mei 2023. Ook voor vragen en/of aanvullende informatie kun je contact opnemen met M. Karia.