Bancaire Zaken

Om ervoor te zorgen dat financiering van internationale transacties probleemloos verloopt, hebben bedrijven gemeenschappelijke regels en richtlijnen nodig om met hun zakenpartners in andere delen van de wereld samen te werken. Dit voorkomt verwarring kan worden veroorzaakt door verschillen in nationale regelgeving. Daarnaast heeft het vrijwillig gebruik maken van dezelfde richtlijnen een positief effect op het creëren van een internationaal gelijk speelveld. Dit maakt het namelijk eenvoudiger voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) om uit te breiden naar buitenlandse markten en toegang te krijgen tot internationale waardeketens.

ICC is een mondiaal forum en regelgevend instituut voor het internationale bankwezen en internationale (handelsgerelateerde) banktransacties. De Uniform Customs and Practice for Documentary Credits (UCP 600) regels zijn voor het eerst gepubliceerd in 1933 door ICC. De internationale Banking commissie telt meer dan 2.000 specialisten afkomstig uit het internationale bankwezen.

ICC ontwikkelt ook richtlijnen voor forfaiting, demand gauarantees en supply chain finance – allen manieren waarop banken werken met bedrijven om de risico’s te verminderen die internationale transacties met zich meebrengen.

Publicaties zoals de UCP 600 regels zijn verkrijgbaar via de pagina Bestellen.

Voor nadere informatie over ICC’s werkzaamheden op het gebied van bancaire zaken kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Nieuws