Commercieel Recht & Praktijk

Al sinds de oprichting van ICC, in 1919, stelt ICC regels op die internationaal zakendoen eenvoudiger maken. Een van onze producten is de ICC Incoterms® 2020. De eerste versie van de Incoterms® regels worden al sinds 1933 uitgebracht; iedere 10 jaar worden deze herzien. De Incoterms® regels worden wereldwijd erkend als dé standaard leveringsvoorwaarden bij grensoverschrijdende handel. De Incoterms® 2020 is de meest recente versie.

De modelcontracten helpen ondernemers eenvoudig en goedkoop internationale contracten op te stellen. Er zijn circa 15 modelcontracten, waaronder het International Model Sales Contract (koopcontract), het International Model Distributorship Contract (voor distributeurs) en het International Model Agency Contract (voor agenten).

Nationaal en internationaal biedt ICC met regelmaat trainingen en workshops aan over het gebruik van de Incoterms®, de modelcontracten en andere (juridische) aspecten van internationaal zakendoen.

Partners van ICC zijn onder meer de The Hague Conference on Private International Law, de Europese Unie en het UN Centre for Trade Facilitation and Electronic Business.

Publicaties, zoals de Incoterms® 2020 en de modelcontracten, kunt u aanschaffen via de pagina Bestellen.

Voor nadere informatie over ICC’s werkzaamheden op het gebied van commercieel recht en praktijk kunt u contact met ons opnemen.

Nieuws