Klimaat & Duurzaamheid

ICC ontwikkelt namens de private sector beleidsaanbevelingen voor mondiale milieu- en energiekwesties. Wij zijn partner bij de UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), de VN Commissie Duurzame Ontwikkeling en het VN-klimaatprogramma. Andere actuele thema’s op de ICC agenda zijn duurzaamheidsrapportage, duurzame waardeketens en grondstoffenschaarste.

ICC heeft de Green Economy Roadmap ontwikkelt, met daarin tien voorwaarden voor de transitie naar een groene, duurzame economie. Bewustwording en goed onderwijs zijn hier onderdeel van. ICC’s Green Economy Roadmap beschrijft hoe aan deze voorwaarden invulling dient te worden gegeven, en door wie.

De 17 UN Sustainable Development Goals (SDG’s), die in 2017 werden geïntroduceerd, hebben als doel om armoede te bestrijden en economische groei te bevorderen. De private sector speelt een sleutelrol bij het bereiken van dit doel. Succesvolle economieën creëren een stimulerende omgeving en door goed-geïmplementeerd beleid worden investeringen aangetrokken. Dit ondersteunt economische ontwikkeling.
ICC is een onmisbare partner van intergouvernementele organisaties in de samenwerking met bedrijven voor een duurzame samenleving. ICC onderstreept het belang van samenwerking tussen de private sector en intergouvernementele organisaties voor een meer duurzame en welvarende toekomst voor iedereen

Voor nadere informatie over ICC’s werkzaamheden op dit thema kunt u contact met ons opnemen.

“Nederland vormt – vanwege zijn geografische ligging – een uitstekende uitvalsbasis voor waardeketens van de maakindustrie. Steeds meer gericht op innovaties voor een duurzame economie. Een mondiaal gelijk speelveld, kernactiviteit van ICC, is hiervoor absolute voorwaarde.”
Wim Hamers, managing director Tata Steel en bestuurslid ICC Nederland

Nieuws

ICC LANCEERT MONDIAAL PLATFORM HANDELSTRANSACTIES

  ICC neemt met het Digital Standards Initiative (DSI) het initiatief om een mondiaal digitaal platform te lanceren voor internationale handelstransacties – met als doel de huidige afhankelijkheid van papieren documenten terug te dringen.   Vanwege de maatregelen...

read more
ICC opent kantoor in Kameroen

ICC opent kantoor in Kameroen

Op 23 juni heeft ICC goedkeuring gegeven voor de opening van een nieuw regionaal kantoor (een ICC nationale commissie) in Kameroen. ICC Kameroen, gevestigd in Douala, werkt samen met de Kameroense Kamer van Koophandel voor Industrie, Mijnen en Ambachtslieden.

read more